Een mooie start

Geplaatst op: Zondag 01 oktober 2017

Op 31 juli zijn we gestart met onze dagopvang groep “Het Station”. In deze groep vangen we kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, we werken dus met verticale groepen. In het begin zijn we rustig gestart met een groep van 5 tot 6 kinderen per dag. In de afgelopen twee maanden is de groep al behoorlijk gegroeid en mogen we op sommige dagen al 10 tot 12 kinderen op Het Station welkom heten. We hebben dan ook besloten om onze tweede dagopvang groep “De Trein” te gaan inrichten. Samen met de adviseur van John van Neer interieur Maatwerk zijn we aan het kijken hoe we de groep gaan inrichten. Medio november zal deze groep al enkele dagen open zijn…en wat zijn we hier trots op. Daarom zal ons team binnenkort dus ook versterking krijgen van nieuwe medewerkers.
De buitenschoolse opvang is eind augustus van start gegaan.  We bieden voorschoolse, naschoolse en vakantie opvang aan. De kinderen die naar de basisscholen De Waai, De Nienekes en ’t Startblok gaan kunnen gebruik maken van onze buitenschoolse opvang. De groep “Het Perron” is geschikt om 13 kinderen op te vangen. Op sommige dagen mogen we al tussen de 10 en 12 kinderen welkom heten. Voor de buitenschoolse opvang hebben we nog de mogelijkheid om binnen onze kinderopvang een extra groep te openen. Inmiddels zijn we plannen aan het maken, na aan het denken over het inrichten van deze nieuwe BSO-ruimte.
Onze kinderopvang is nu twee maanden open en we genieten er met volle teugen van. Op zaterdag 2 september was onze officiële opening. Op deze zonnige ochtend hebben we veel ouders, kinderen en genodigden mogen begroeten. Na ons openingswoord hebben we samen met wethouder Maarten Jilissen de openingshandeling verricht. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties konden de genodigde naar binnen om onze kinderopvang te bewonderen. Voor alle kinderen was er de gehele dag een springkussen van Jump2High, diverse oudhollandse spelletjes van Schaap Events en konden ze zich laten schminken door Schmink en Glitterkids Cuijk.  Verder stond er vers fruit gemaakt door Hap & Sap en diverse andere hapjes en drankjes klaar.
Voor de kinderen van Eerste Klas was er een kleurwedstrijd. De prijswinnaars zijn ondertussen bekend en hebben twee vrijkaartjes voor Pret-inn in Malden gewonnen.
Na de officiële opening was onze open dag. Wat hebben we veel mensen en kinderen mogen begroeten.
Kortom een mooie dag om op terug te kijken en wat zijn de kinderen van Eerste Klas verwend!

Vandaag (1 oktober) was de officiële opening van “Dagbesteding/gasthuis Het Stekkie”. Ook vandaag scheen de zon weer volop en kunnen Chantal en Amanda terug kijken op een geslaagd opening en open dag. De samenwerking tussen onze kinderopvang en Het Stekkie begint steeds meer vorm te krijgen. Jong en oud samen in één gebouw, een hele mooie combinatie.

Tip: Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk eng
Elk jaar in oktober is de kinderboekenweek. Dit jaar start de kinderboekenweek 2017 Griezelen op woensdag 4 oktober en duurt tot en met zondag 15 oktober. In deze periode zullen we binnen onze kinderopvang hier ook aandacht voor hebben.
Een van de andere tradities tijdens de kinderboekenweek is het dansen op de single van Kinderen voor Kinderen. Ook voor het thema Griezelen zijn zij aan de slag gegaan met een liedje: Gruwelijk eng.
 

Kijkt u graag eerst even bij ons rond? Vraag dan advies of een rondleiding aan. Overtuigd? Meldt u dan nu aan voor dagopvang of BSO.