Nog twee maanden....

Geplaatst op: Maandag 29 mei 2017
Wat gaat de bouw snel! In de afgelopen weken zijn het dak en de gevelbeplating gemonteerd, de gevel gemetseld, een gedeelte van de binnenwanden gezet, vloerverwarming aangebracht, de voorbereidingen voor de toiletten en wastafels zijn gemaakt, elektra punten gemaakt.
Voor het interieur zijn we geslaagd bij John van Neer Interieurmaatwerk. Samen met Bianca, interieuradviseur bij Van Neer, hebben we de kleuren en materialen voor de meubels en wanden van de groepen en het binnenspeelplein uitgezocht.
De wanden van de groepsruimtes worden voorzien van een lambrisering en geschilderd in een combinatie van de kleuren “early dew” (licht groene tint) en wit. Op de vloer komt een mooie rustige pvc-vloer in een houtstructuur. Het meubilair heeft als hoofdkleur wit met een kleuraccent van zand-grijs erin verwerkt. De zachte zittingen van de krukjes en de BSO-bank, de inzetstoeltjes en het boxkleed zijn afgewerkt in twee groentinten.
De wanden van het binnenspeelplein worden wit geschilderd. Op de vloer komt een stoere betonlook pvc-vloer. Het kleuraccent in deze ruimte is oranje en het meubilair wordt in stoer steigerhout uitgevoerd. De zachte zittingen van de krukjes en bank en het boxkleed worden in verschillende oranje tinten uitgevoerd.
Al het meubilair is speciaal voor de kinderopvang ontworpen en op onze wensen afgestemd; uiteraard voldoet het aan alle wettelijke eisen.
In de groepsruimtes hebben wij gekozen voor verschillende speelhoeken. De speelhoeken zorgen ervoor dat de kinderen zich amuseren en ontwikkelen. Door het aanbieden van verschillende soorten speelhoeken creëren we een gevarieerde omgeving waarin de kinderen veel mogelijkheden hebben om leuk bezig te zijn. Kinderen hebben uiteenlopende interesses en willen graag spelen op hun eigen niveau. Als kinderen betrokken worden bij het spel, worden ze meer geprikkeld en uitgedaagd; dat biedt een veel hogere ontwikkelingskans. De inrichting van de groepsruimtes sluit aan op deze behoeftes en ontwikkelingen van de kinderen.
De verschillende speelhoeken bestaan onder andere uit: een keukenhoek, een poppenhoek, een leeshoek, een bouwhoek, een knutsel/atelier (binnenspeelplein), een werkbank, een winkeltje etc.
Verder worden de andere ruimten neutraal gehouden en in de kleur wit afgewerkt. De centrale keuken is inmiddels in bestelling bij Inter Keuken uit Oss. In de keuken komt een koffieautomaat zodat ouders bij het brengen en halen van de kinderen een lekker kopje koffie kunnen drinken. De speeltoestellen voor het buitenterrein hebben we uitgezocht en zijn in productie bij Kompan, een gespecialiseerd bedrijf dat gecertificeerde speeltoestellen levert.
De afgelopen periode hebben we dus veel van onze to-do-lijst kunnen afwerken……...

Wellicht al gespot op onze website…de twee medewerkers die ons team komen versterken:
Barbara Geurts, pedagogisch medewerker (BSO):
Ik ben Barbara Geurts, 36 jaar oud en woon in Beers met mijn vriend Mies en onze 2 meiden Maud (12 jaar) en Lynn ( 4 jaar). Mijn hobby's zijn vooral veel leuke dingen doen met mijn gezin! En daarnaast voetbal ik graag. Ik geef nu voetbaltrainingen aan meisjes in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. En heel soms speel ik zelf nog een wedstrijd.
Ik heb 19 jaar in Grave bij de kinderopvang gewerkt. En nu kwam deze fantastische uitdaging op mijn pad. Een hele nieuwe kinderopvang!! Kleinschalig en met dezelfde visie als ik.


We heten Barbara en Saskia van harte welkom bij Kinderopvang Eerste Klas.
Kijkt u graag eerst even bij ons rond? Vraag dan advies of een rondleiding aan. Overtuigd? Meldt u dan nu aan voor dagopvang of BSO.