Dagopvang in Cuijk

Bij onze kinderopvang draait het vooral om plezier, ontwikkelen en leren, samen spelen en avonturen beleven. Kinderen nemen alles op wat ze onderweg tegenkomen. Op een speelse wijze geven we aandacht aan de ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Dit doen wij door aansluiting te vinden in de belevingswereld van het kind. Dat alles vindt plaats in een professionele, kindvriendelijke, uitdagende, inspirerende en gemoedelijke omgeving.

We werken met verschillende groepen. Op de groepen: Het Station, De Trein en Het Wagonnetje worden kinderen opgevangen tot maximaal 3 jaar. Door de kinderen van 0 tot 3 jaar samen te laten spelen op de groepen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen zich op een natuurlijke wijze aan elkaar kunnen optrekken, uitdagen en stimuleren tot spel. Baby's wennen er al vroeg aan dat oudere kinderen om hen heen spelen. Zo leren ze van het gedrag van de oudere kinderen. De oudere kinderen leren rekening houden met de baby's doordat ze bijvoorbeeld kunnen helpen bij de verzorging. Hierdoor worden ze zelfstandiger en groeit hun eigenwaarde. 
Vanaf ongeveer 3 jaar gaan de kinderen spelen bij de groep De Locomotief. Hier worden de peuters voorbereid op de basisschool. De peuters komen op deze manier in contact met leeftijdgenootjes en leren spelenderwijs delen en omgaan met elkaar. Door samen te plakken, kleien, verven, boekjes te bekijken, tafel- en kringspelletjes te spelen, ervaren de peuters hoe het is om iets in groepsverband te doen. 

Op ons binnenspeelplein kunnen de kinderen gedurende de dag spelen, ze verlaten dan hun eigen groep. Ze ontdekken en maken contact met kinderen van de andere groepen. Deze momenten gebruiken wij ook om meer rust te bewerkstelligen en gerichte activiteiten aan te bieden. 

Sfeer proeven
Voordat u kiest welke opvang het beste bij u past, is het fijn om alvast de sfeer te proeven. Dat kan! Wij vertellen graag meer over onze opvang en nemen alle tijd voor u, zodat u ook uw wensen met ons kunt delen. U bent van harte welkom!

Kijkt u graag eerst even bij ons rond? Vraag dan advies of een rondleiding aan. Overtuigd? Meldt u dan nu aan voor dagopvang of BSO.