Sfeer dagopvang

Het is goed toeven bij Eerste Klas.

Groepen:

In de groepsruimtes en ons binnenspeelplein heerst een eigen sfeer. Elke groep is zo ingericht dat deze bijdraagt aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale hoekjes om te kunnen lezen of te bouwen. 
Op het binnenspeelplein kan gerend en geklommen worden, maar hier vinden de kinderen ook speciale hoekjes. Regelmatig worden hier ook diverse activiteiten georganiseerd zoals een gymles, kringspelletjes, knutselen. Op ons speelplein bevindt zich de centrale keuken.

Slaapruimtes:

De kinderen slapen in een eigen slaapkamer aangrenzend aan de groep. Voor de onrustige slaper hebben wij een aparte slaapruimte.  Tevens bieden wij de mogelijkheid aan om kinderen buiten te laten slapen. Wij hebben hiervoor speciale veilige buitenbedjes die voldoen aan de wettelijke normen. In Scandinavische landen is het al heel lang gebruikelijk dat kinderen buiten slapen. De frisse buitenlucht zorgt voor meer weerstand door onder andere een grotere opname van vitamine D. Kinderen die vaak verkouden zijn en last hebben van luchtweginfecties en/of allergieën zouden hierbij gebaat kunnen zijn. 

Buitenruimtes:

Alle groepsruimtes hebben directe toegang tot de buitenruimte. De buitenruimtes zijn voorzien van een veilig hekwerk zodat de kinderen de tuin niet kunnen verlaten, de poorten hebben speciale kinderveilige sloten. De kinderen spelen buiten onder toeziend oog van de pedagogische medewerker en zij zorgen ervoor dat er voldoende materiaal aanwezig is zodat de kinderen dagelijks heerlijk kunnen spelen en in beweging zijn. 

Bij de inrichting van de binnen- en buitenruimtes is rekening gehouden met alle eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid voor de kinderen en de medewerkers.

Kijkt u graag eerst even bij ons rond? Vraag dan advies of een rondleiding aan. Overtuigd? Meldt u dan nu aan voor dagopvang of BSO.